МЕКАНА И УКУСНА: Направите ПОГАЧУ по бакином рецепту - идеална је за сваку прилику (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Уживаћете
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за прелепу, укусну и веома декоративну погачу.
Можете је припремати сада у време празника, а поред тога што ће кућа мирисати на ово дивно тесто, укућани ће бити одушевљени укусом.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/01/25/profimedia-0167677577.jpg?itok=XTBVT1C0)
МИСЛИТЕ ДА ЈЕ ЉУБОМОРА НАЈГОРА СТВАР? НИЈЕ! Ове три ствари много више излуђују вашег партнера, а и не слутите...
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/02/17/untitled_design_13.jpg?itok=GQjOxuym)
СПАС ЗА РОДИТЕЉЕ И ДЕЦУ: Педијатар саветује како да смирите сув, надражајни и исцрпљујући кашаљ!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/400934/shutterstock_1388261726.jpg?itok=YV7K1d1f)
Док се ЛАВ премишља, ОВАН осваја све пред собом: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 21. ФЕБРУАР
Потребно је:
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 300 мл млека
- 2 јаја
- 1 жуманце
- 50 мл маслиновог уља
- 50 гр. маслаца
- 600-650 гр брашна
- сусам
Припрема:
Млеко смлачити , одвојити 50 мл па измрвити квасац и додати шећер. Кад запени сипати у дубљу чинију, додати остатак млека, јаја. уље, брашно и со и замесити мекше глатко тесто.
Покрити да одмара 30 минута. Истрести на сто и поделити на три дела највећи, мањи и најмањи. Највећи поделити на пет делова сваки део развити у круг величине тепсије 26 цм. Премазати растопљени маслацом и ређати једну на другу
Задња се не маже. Ставити у плех обложен пек папиром Просећи ножем на 8 троуглова сећи до ивице али не сасвим . Сваки троугао пребацити уназад стварајући средину слободну.
Други део индентично урадити исто и ставити га у средину стим што троуглови стављамо између претходне. У средину ставити лоптицу од најмањег дела теста. Покрити да одмори 20 минута па премазати жуманцетом и посути сусамом.
Пећи на 190 степени Ц 50 минута да порумени да погача буде лагана. Печену покрити крпом да се прохлади. Уживајте права памук лисната погача мирисна фантастичног укуса...