Žitarica u koju se Jelena Đoković kune: Ubrzava metabolizam, čuva srce, čisti celo telo od toksina!
Pre svega, zdravo!
Kinoa se naziva "zlatom Inka" i "kraljicom semenki". Drevne civilizacije su ovu žitaricu smatrale svetom biljkom. Pored činjenice da je kinoa omogućila ljudima da ostanu živi čak i u vreme ratova, ova žitarica telu može da donese mnoge prednosti.
Prednosti kinoe
Kinoa sadrži velike količine belančevina zbog čega može da se takmiči sa proizvodima životinjskog porekla. Obiluje vitaminom E, C, kalijumom, raznim mineralima, aminokiselinama i eteričnim uljima.
SOKOVI ŠTETE NAŠEM ZDRAVLJU: EVO šta se dešava kada preterate sa konzumacijom slatkih napitaka
Narodna medicina koristi kinou za lečenje gihta, tumora, hemoroida i išijasa.
Čaj od kinoe može da se koristi i za dezinfekciju usta i desni, a ima i smirujuće dejstvo pa se koristi za lečenje depresije i neuroze.
Ako vas muči kašalj ili prehlada, kinoa je u stanju da smiri ove simptome.
NE ODRIČITE SE SLATKIŠA: Evo kako da uživate u svom omiljenom poroku, a da se NIKADA NE UGOJITE!
Kinoa ima veliki sadržaj aminokiselina i proteina, a odsustvo glutena.
Ovo dugme na telefonu SVI koristimo - a veoma je ŠTETNO PO MENTALNO ZDRAVLJE! Da li će biti UKINUTO?
Ova biljka se koristi kao laksativ, i ima moć da izleči hronični zatvor.
Odlična je zamena za meso. Ako postite ili ste vegetarijanac obavezno ubacite kinou u svoju ishranu. Kinoa obiluje vlaknima koji su neophodni za pravilni rad creva.
NE, NIKAKO: Ovo su GREŠKE koje pravite, a KOJE izazivaju ozbiljne PROBLEME sa ZUBIMA!
Narodna medicina kinou još koristi i za lečenje kožnih bolesti, reume, a zbog visokog sadržaja kalijuma ona blagotvorno utiče na kardiovaskularni sistem.
SAMO JEDNA PROMENA: Uz ovu NAMIRNICU ćete se PREPORODITI, a nećete moći da prepoznate svoje telo!
Kinoa kao kulinarsko čudo
Vegetarijanci znaju o čemu pričamo kada kažemo kako je kinoa pravo kulinarsko čudo. Ako se doda kupusu, krompiru ili drugom povrću, osetićete punoću ukusa kakva se dobija samo kuvanjem mesa. Korisne osobine se manifestuju i u prisustvu vitamina i aminokiselina koje poboljšavaju metabolizam, čiste organizam i normalizuju njegovu funkciju. Pošto kinoa nema određen miris, u jela se zato dodaje beli i crni luk, kao i ostali začini.
EVO KRIVCA: Koža vam izgleda STARO, a to je zbog ovoga! Otkrijte kako da zadržite SVEŽINU!
I Jelena Đoković u svojoj ishrani često koristi ovu namirnicu. Ističe da je svako jelo koje pripremi sa njom i više nego ukusno.
Nedavno je na svom Instagram profilu objavila jelo sa kinoom koje obožava, a mi vam odajemo i recept istog.
Povrće sa kinoom
Potrebno je: 200 g kinoe, 200 karfiola, 200 g brokolija, 200 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, začini, so i biber.
Priprema: Kinou kuvajte u vodi oko 15ak minuta. Karfiol, brokoli obarite. U tiganju na malo ulja prodinstajte luk i izrendanu šargarepu pa im dodajte karfiol i brokoli. Dinstajte sve zajedno 10 minuta pa ovoj smesi dodajte proceđenu kinou, začine, so i biber.
VRELA I SPRETNA! S*ksi voditeljka Parova šokirala VRATOLOMIJAMA u teretani! Muškarci u TRANSU (VIDEO)