BOJE ITALIJE U TANJIRU: Supa "Torteline – paradajz - spanać"
11.11.2014.
10:05
Komentari (0)
Bonđorno, Italija! Bonđorno, Marija!
Potrebno:
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- ½ šolje sitno seckanog luka (otprilike pola male glavice)
- 1 čen belog luka, sitno seckan
- 4-6 šolja pilećeg ili bujona od povrća
- 1 konzerva celog paradajza, seckanog na kockice
- 1 pakovanje tortelina (svežih ili suvih)
- 250g seckanog spanaća (svežeg ili zamrznog)
- ¼ šolje rendanog parmezana
- so, biber
Priprema:
Zasladite se knedlama od kokosa i rikote
U loncu za supu ugrejati maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dinstati crni i beli luk, uz učestalo mešanje, dok ne postanu staklasti – otprilike 5-7 minuta. Dodati bujon i paradajz, pojačati vatru na najjače, pa pustiti da provri. Dodati torteline i kuvati po uputstvu. Kada su torteline skoro gotovoe, dodati spanać i začine. Odmah poslužiti i posuti rendanim parmezanom.