БОЈЕ ИТАЛИЈЕ У ТАЊИРУ: Супа "Тортелине – парадајз - спанаћ"
11.11.2014.
10:05
Коментари (0)
Бонђорно, Италија! Бонђорно, Марија!
Потребно:
- 1 супена кашика маслиновог уља
- ½ шоље ситно сецканог лука (отприлике пола мале главице)
- 1 чен белог лука, ситно сецкан
- 4-6 шоља пилећег или бујона од поврћа
- 1 конзерва целог парадајза, сецканог на коцкице
- 1 паковање тортелина (свежих или сувих)
- 250г сецканог спанаћа (свежег или замрзног)
- ¼ шоље ренданог пармезана
- со, бибер
Припрема:
Засладите се кнедлама од кокоса и рикоте
У лонцу за супу угрејати маслиново уље на средње јакој ватри. Динстати црни и бели лук, уз учестало мешање, док не постану стакласти – отприлике 5-7 минута. Додати бујон и парадајз, појачати ватру на најјаче, па пустити да проври. Додати тортелине и кувати по упутству. Када су тортелине скоро готовое, додати спанаћ и зачине. Одмах послужити и посути ренданим пармезаном.