CAREVO NOVO ODELO: Pileća džigerica u novom ruhu!
25.11.2014.
10:05
Komentari (0)
Ova slana torta savršena je za serviranje – kako hladna tako i topla.
Potrebno:
- 150g pileće džigerice
- 4 jajeta
- 3 čena belog luka
- ½ šolje sitno seckanog peršuna
- ½ supene kašike soli
- ½ supene kašike bibera
- 5 parčića tostiranog hleba
- 250ml pavlake za kuvanje
- 125ml mleka
- puter i brašno – za podmazivanje pleha
Priprema:
Rernu ugrejati na 160°C. U blender ubaciti džigericu, žumanca, beli luk, peršun, so i biber i miksati 2 minuta, tj. dok smesa ne postane homogena. Izlomiti tost na komadiće i ubaciti u veliku činiju. Dodati pavlaku, mleko i smesu od džigerice i promešati.
Umutiti sneg od belanaca, pa ga varjačom umešati u prethodnu masu – ali obazrivo.
Podmazati pleh ili kalup za tortu puterom, pa pobrašniti. Sipati smesu i kalup staviti u veliki pleh na čijem je dnu malo vode.
Peći 40 minuta, ili dok torta ne dobije zlatnosmeđu boju i ne ispeče se jednako.