ЦАРЕВО НОВО ОДЕЛО: Пилећа џигерица у новом руху!
25.11.2014.
10:05
Коментари (0)
Ова слана торта савршена је за сервирање – како хладна тако и топла.
Потребно:
- 150г пилеће џигерице
- 4 јајета
- 3 чена белог лука
- ½ шоље ситно сецканог першуна
- ½ супене кашике соли
- ½ супене кашике бибера
- 5 парчића тостираног хлеба
- 250мл павлаке за кување
- 125мл млека
- путер и брашно – за подмазивање плеха
Припрема:
Рерну угрејати на 160°Ц. У блендер убацити џигерицу, жуманца, бели лук, першун, со и бибер и миксати 2 минута, тј. док смеса не постане хомогена. Изломити тост на комадиће и убацити у велику чинију. Додати павлаку, млеко и смесу од џигерице и промешати.
Умутити снег од беланаца, па га варјачом умешати у претходну масу – али обазриво.
Подмазати плех или калуп за торту путером, па побрашнити. Сипати смесу и калуп ставити у велики плех на чијем је дну мало воде.
Пећи 40 минута, или док торта не добије златносмеђу боју и не испече се једнако.