CRVENO MESO IZ BELE RUSIJE: Teletina u beloruskom sosu
20.10.2014.
10:42
Komentari (0)
Sočno i jednostavno.
Potrebno:
- 1kg teletine
- 1/3 šolje sirćeta
- 12 zrna bibera
- 1 kafena kašičica soli
- 2 lovorova lista
za sos:
- 2 glavice crnog luka
- 3 supene kašike putera
- 2 supene kašike brašna
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- ½ šolje bujona
- 2 jajeta
- 300g mariniranih pečuraka
- ½ šolje rendanog kačkavalja
- 2 prstohvata soli
Priprema:
Pripremite i Imam Bajildi
Teletinu istrljati solju i staviti je u veliki sud. Dodati biber i lovor, pa zaliti sirćetom. Ostaviti na hladnom dva sata. Ubaciti u kipuću vodu i ostaviti da se bari jedan sat – dok ne omekne.
Spremiti sos – luk sitno iseckati i dinstati na puteru zajedno sa brašnom. Dodati pavlaku, so, bujon i skloniti sa vatre kad provri.
Dodati sitno seckane pečurke i jaja i dobro promešati. Meso iseći na trake, složiti u pleh i posuti rendanim kačkavaljem. Zaliti sosom i peći 25 minuta na 200°C.