ЦРВЕНО МЕСО ИЗ БЕЛЕ РУСИЈЕ: Телетина у белоруском сосу
20.10.2014.
10:42
Коментари (0)
Сочно и једноставно.
Потребно:
- 1кг телетине
- 1/3 шоље сирћета
- 12 зрна бибера
- 1 кафена кашичица соли
- 2 ловорова листа
за сос:
- 2 главице црног лука
- 3 супене кашике путера
- 2 супене кашике брашна
- 1 шоља павлаке за кување
- ½ шоље бујона
- 2 јајета
- 300г маринираних печурака
- ½ шоље ренданог качкаваља
- 2 прстохвата соли
Припрема:
Припремите и Имам Бајилди
Телетину истрљати сољу и ставити је у велики суд. Додати бибер и ловор, па залити сирћетом. Оставити на хладном два сата. Убацити у кипућу воду и оставити да се бари један сат – док не омекне.
Спремити сос – лук ситно исецкати и динстати на путеру заједно са брашном. Додати павлаку, со, бујон и склонити са ватре кад проври.
Додати ситно сецкане печурке и јаја и добро промешати. Месо исећи на траке, сложити у плех и посути ренданим качкаваљем. Залити сосом и пећи 25 минута на 200°Ц.