Drugi "Balkan Cheese Festival" u Beogradu
Izložba autohtonih i originalnih sireva Balkana.
Drugi Balkan Cheese Festival održaće se od 11. do 12. oktobra u Mikser Hausu.
Glavni cilj "Balkan Cheese Festivala" je da široj publici predstavi autohtone sorte sireva sa Balkana (posebno iz Srbije) i na ovaj način ukaže na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda.
Autohtoni sirevi Srbije su do sada u smislu prezentovanja bili zanemareni, proizvođača ima veoma malo i najčešće se radi o malim domaćinstvima koja nemaju mogućnost da se samostalno predstave na izložbama i na internetu – zbog čega javnost ima jako malo informacija o ovim proizvodima.
Uskoro sledi detaljni program novog Festivala. Kao i prošle godine saznaćete kojih pet balkanskih sireva se najbolje slaže uz brižljivo odabranih pet srpskih vina.
Možete se prijaviti na kulinarske radionice koje vode kreativni šefovi, kao i na radionice o vinu, koje će održati partneri Festivala – SERSA, udruženje somelijera Srbije.