Други "Балкан Cheese Фестивал" у Београду
Изложба аутохтоних и оригиналних сирева Балкана.
Други Балкан Cheese Фестивал одржаће се од 11. до 12. октобра у Миксер Хаусу.
Главни циљ "Балкан Cheese Фестивала" је да широј публици представи аутохтоне сорте сирева са Балкана (посебно из Србије) и на овај начин укаже на важност очувања традиционалних прехрамбених производа.
Аутохтони сиреви Србије су до сада у смислу презентовања били занемарени, произвођача има веома мало и најчешће се ради о малим домаћинствима која немају могућност да се самостално представе на изложбама и на интернету – због чега јавност има јако мало информација о овим производима.
Ускоро следи детаљни програм новог Фестивала. Као и прошле године сазнаћете којих пет балканских сирева се најбоље слаже уз брижљиво одабраних пет српских вина.
Можете се пријавити на кулинарске радионице које воде креативни шефови, као и на радионице о вину, које ће одржати партнери Фестивала – СЕРСА, удружење сомелијера Србије.