ELEGANTNA POSLASTICA: Trifl od braunija i malina
Uz dodatak žitne pločice koja ovom desertu pruža preko potrebnu krckavost.
Potrebno:
- 150g braunija [napravite po receptu Savršeni brauni]
- 5 štangli domaće bonžite [napravite po receptu Domaća bonžita]
- 175g malina
- 2 supene kašike sveže ceđenog soka od pomorandže
- 2 pudinga od vanile + litar mleka
- 300ml šlaga
Priprema:
Pripremite i krambl sa jagodama i jabukama
Izlomite braunije u veliku staklenu činiju, odozgo stavite ¾ količine malina (pokušajte da ih polako prstima 'razlomite', tj. da razdvojite bobice), pa ih stavite na braunije i prelijte sokom od pomorandže. Namrvite odozgo tri štangle bonžite.
Skuvajte puding od vanile u koji možete da ubacite i malo bele čokolade, da upotpuni ukus. Kada se puding skuva, sipajte ga preko smese u činiji i ostavite pola sata da se ohladi i stisne.
Umutite čvrsto šlag i sipajte ga preko pudinga, pa odozgo namrvite preostalu bonžitu i dekorišite malinama.
Trifl bi trebalo da se napravi i ohladi pola sata – sat pre serviranja.