Savršeni brauni
06.06.2014.
22:21
Komentari (0)
Legenda kaže da je jedna domaćica zaboravila da doda prašak za pecivo u testo, pa je gostima servirala pljosnate kolače - tako su nastali brauniji.
Potrebno:
- 3/4 šolje kakaa
- 1/2 kafene kašičice sode bikarbone
- 1/3 šolje ulja + 1/3 šolje ulja
- 1/2 šolje kipuće vode
- 2 šolje šećera
- 2 jajeta
- 1 1/3 šolje brašna
- 1 kafena kašičica arome od vanile
- 1/4 kafene kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 175°C.
U velikoj činiji pomešajte kakao i sodu. Dodajte 1/3 šolje ulja i vodu. Mešajte dok smesa ne bude gusta i homogena. Dodajte šećer, jaja i preostalu 1/3 šolje ulja. Konačno, dodajte brašno, vanilu i so i dobro promešajte da razbijete grudvice brašna.
Pleh podmažite i prekrijte papirom za pečenje, pa smesu sipajte u njega i poravnajte.
Pecite 35-40 minuta ili dok čačkalica koju zabodete u testo ne izađe čista.
Ohlađen kolač secite na kocke.