Савршени брауни
06.06.2014.
22:21
Коментари (0)
Легенда каже да је једна домаћица заборавила да дода прашак за пециво у тесто, па је гостима сервирала пљоснате колаче - тако су настали браунији.
Потребно:
- 3/4 шоље какаа
- 1/2 кафене кашичице соде бикарбоне
- 1/3 шоље уља 1/3 шоље уља
- 1/2 шоље кипуће воде
- 2 шоље шећера
- 2 јајета
- 1 1/3 шоље брашна
- 1 кафена кашичица ароме од ваниле
- 1/4 кафене кашичице соли
Припрема:
Загрејте рерну на 175°Ц.
У великој чинији помешајте какао и соду. Додајте 1/3 шоље уља и воду. Мешајте док смеса не буде густа и хомогена. Додајте шећер, јаја и преосталу 1/3 шоље уља. Коначно, додајте брашно, ванилу и со и добро промешајте да разбијете грудвице брашна.
Плех подмажите и прекријте папиром за печење, па смесу сипајте у њега и поравнајте.
Пеците 35-40 минута или док чачкалица коју забодете у тесто не изађе чиста.
Охлађен колач сеците на коцке.