HLADNO ZADOVOLJSTVO: Za ovu salatu potrebno vam je manje od pola sata!
Morski plodovi, pirinač, kukuruz, paradajz i masline, uz luk i začine čine savršenu kombinaciju.
Potrebno:
- 300g zamrznute mešavine morskih plodova
- 100g pirinča
- 200g kukuruza
- 1 manja glavica crnog luka
- grana čeri paradajza (oko 10 komada)
- 50g crnih maslina
- 1 kašika kapara
- 6 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- lovor, ruzmarin, so, biber
- sok od svežeg limuna
- maslinovo ulje
- balzamiko sirće
Priprema:
Probajte i pohovane šnicle - lignje!
Morske plodove odmrznite i prodinstajte na malo maslinovog ulja, sa tri sitno seckana čena belog luka i malo ruzmarina. Dodajte malo po malo vode, da ne bi zagorelo. Skinite sa vatre posle pet minuta i dodajte preostala tri čena sitno seckanog belog luka, prelijte sa još malo maslinovog ulja i dodajte sitno seckani peršun. Ostavite da se prohladi, a za to vreme skuvajte pirinač. Prvo ga malo prodinstajte na maslinovom ulju, pa dodajte vode, lovorov list, posolite i kuvajte 15-ak minuta. Kukuruz obarite i prohladite.
U činiju za serviranje sipati sitno seckan crni luk, preliven maslinovim uljem i posoljen. Dodajte masline (seckane na četvrtine), paradajz (seckan na četvrtine), kukuruz, pirinač, morske plodove, kapar, peršun i sve dobro promešajte.
Posolite, pobiberite, prelijte limunovim sokom, balzamikom i sa još malo maslinovog ulja.
Servirajte hladno.