LEPŠE OD MESA: Pohovane šnicle - lignje
13.11.2014.
10:06
Komentari (0)
Ovaj simpatični glavonožac može vam ulepšati trpezu na mnogo načina, pa i kao pohovana šnicla!
Potrebno:
- 4 veće lignje
- ¾ šolje začinjene prezle
- ¼ šolje rendanog parmezana
- ¼ šolje mleka
- 2 sitno seckana čela belog luka
- 3 supene kašike maslinovog ulja
- 1 ½ šolja sosa za pastu po izboru
- 4 šnite kačkavalja
Priprema:
Probajte i:
PRAVO IZ MORA: Skuša sa puterom
Rasecite lignje tako da budu otvorene kao šnicle. Isprati ih i osušiti kuhinjskim ubrusima. Pomešati parmezan i prezle u plitkom tanjiru. U odvojeni sud sipati mleko i u njega potapati lignje, pa ih valjati u prezle i parmezan.
Ugrejati maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržiti šnicle dok ne budu zlatnosmeđe, otprilike 3 minuta po strani. Paziti da se ne prepeku, kako ne bi bile tvrde.
Smanjiti vatru na najtiše i dodati sos i beli luk. Na svaku šniclu staviti šnitu kačkavalja. Pokriti sud poklopcem ili aluminijumskom folijom na dva minuta, da se sir zatopi.