ЛЕПШЕ ОД МЕСА: Поховане шницле - лигње
13.11.2014.
10:06
Коментари (0)
Овај симпатични главоножац може вам улепшати трпезу на много начина, па и као похована шницла!
Потребно:
- 4 веће лигње
- ¾ шоље зачињене презле
- ¼ шоље ренданог пармезана
- ¼ шоље млека
- 2 ситно сецкана чела белог лука
- 3 супене кашике маслиновог уља
- 1 ½ шоља соса за пасту по избору
- 4 шните качкаваља
Припрема:
Пробајте и:
ПРАВО ИЗ МОРА: Скуша са путером
Расеците лигње тако да буду отворене као шницле. Испрати их и осушити кухињским убрусима. Помешати пармезан и презле у плитком тањиру. У одвојени суд сипати млеко и у њега потапати лигње, па их ваљати у презле и пармезан.
Угрејати маслиново уље на средње јакој ватри. Пржити шницле док не буду златносмеђе, отприлике 3 минута по страни. Пазити да се не препеку, како не би биле тврде.
Смањити ватру на најтише и додати сос и бели лук. На сваку шницлу ставити шниту качкаваља. Покрити суд поклопцем или алуминијумском фолијом на два минута, да се сир затопи.