IDEMO U AFRIKU: Marokanski kebab – bajka savršenog ukusa
15.02.2015.
10:43
Komentari (0)
Ova kombinacija jagnjetine i začina potpuno će vas očarati!
Potrebno:
- 450g jagnjetine
- 1 paprika
- ulje
- 1 čen belog luka
- 2 supene kašike sitno seckanog peršuna
- 2 supene kašike sitno seckanog korijandera
- ½ glavice luka
- biber, biber u zrnu
- sok od ½ limuna
Priprema:
Zamešajte sve sastojke osim mesa, paprike i ulja. Jagnjetinu iseckajte na komadiće i ubacite u zamešane začine. Dobro promešajte i ostavite u frižideru na bar 30 minuta. Što duže meso ostane u marinadi, to će biti ukusnije. Ređajte meso i parčiće paprike na žicu za ražnjić, pa svaki premažite uljem. Pecite kebabe na roštilju.