Da li ste nekada pravili tortu od palačinki? Ako niste – ŠTA ČEKATE?
Niti lakše niti lepše torte!
Potrebno:
- palačinke (što tanje i što više palačinki)
- 200g čokolade za kuvanje (što veći postotak kakaa)
- 2 žumanceta
- 4 belanceta
- 40g putera
- 50g ušerenih badema
- prstohvat soli
- za dekoraciju – kandirano voće
Priprema:
Da li ste probali bugarsku slatku banicu?
Čokoladu sitno iseckajte pa je sipate u plastičnu posudu u kojoj je puter seckan na listiće. Stavite posudu preko lonca sa ključalom vodom, vodeći računa da dno posude ne dodiruje vodu. Ostavite da se topi čokolada, uz stalno mešanje. Odvojite žumanca od belanaca i žumanca sipajte u čokoladnu smesu. Dobro promešajte. Od belanaca umutite čvrst šne, sa prstohvatom soli, pa polako varjačom umešajte u čokoladni fil. Stavite jednu palačinku na tanjir za serviranje, premažite je čokoladnim musom, pa prekrijte drugom palačinkom i taj postupak ponavljajte dokle god imate sastojaka. Imajte u vidu da torta treba da bude prekrivena musom...
Bademe iseckajte na krupnije komadiće i njima obložite obod torte, a kandirano voće poređajte odozgo, po musu. Stavite tortu u frižider na najmanje četiri sata.