Да ли сте некада правили торту од палачинки? Ако нисте – ШТА ЧЕКАТЕ?
Нити лакше нити лепше торте!
Потребно:
- палачинке (што тање и што више палачинки)
- 200г чоколаде за кување (што већи постотак какаа)
- 2 жуманцета
- 4 беланцета
- 40г путера
- 50г ушерених бадема
- прстохват соли
- за декорацију – кандирано воће
Припрема:
Да ли сте пробали бугарску слатку баницу?
Чоколаду ситно исецкајте па је сипате у пластичну посуду у којој је путер сецкан на листиће. Ставите посуду преко лонца са кључалом водом, водећи рачуна да дно посуде не додирује воду. Оставите да се топи чоколада, уз стално мешање. Одвојите жуманца од беланаца и жуманца сипајте у чоколадну смесу. Добро промешајте. Од беланаца умутите чврст шне, са прстохватом соли, па полако варјачом умешајте у чоколадни фил. Ставите једну палачинку на тањир за сервирање, премажите је чоколадним мусом, па прекријте другом палачинком и тај поступак понављајте докле год имате састојака. Имајте у виду да торта треба да буде прекривена мусом...
Бадеме исецкајте на крупније комадиће и њима обложите обод торте, а кандирано воће поређајте одозго, по мусу. Ставите торту у фрижидер на најмање четири сата.