KAO SUPA, SAMO MALO DRUGAČIJE: Skuvajte savršen italijanski minestrone!
18.02.2015.
10:13
Komentari (0)
Minestrone ili minestra (supa) je gusta italijanska supa od svežeg sezonskog povrća, sa dodatkom paste ili pirinča.
Potrebno:
- 25g putera
- 3 supene kašike ulja
- slanina
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 celer
- 2 šargarepe
- 400g paradajza iz konzerve
- 1,1l pilećeg bujona
- 175g zelja
- 50g boranije
- 3 supene kašike zamrznutog graška
- 50g izlomljenih špageta ili bilo koje paste po želji
- so, biber, parmezan
Priprema:
Probajte i krem čorbu od graška!
Zagrejte puter i ulje u šerpi, a slaninu iseckajte i propržite 3-4 minuta, pa je izvadite i ostavite sa strane. Iseckajte luk – crni i beli, celer i šargarepu, pa ubacite povrće u šerpu. Dinstajte 8-10 minuta ili dok povrće ne omekne. Dodajte bujon i seckan paradajz, poklopite, smanjite vatru i kuvajte 20 minuta. Potom dodajte seckano zelje, boraniju, grašak i testeninu. Kuvajte još 20 minuta, posolite i pobiberite. Vratite slaninu u supu i sklonite je sa vatre. Servirajte sa parmezanom.