КАО СУПА, САМО МАЛО ДРУГАЧИЈЕ: Скувајте савршен италијански минестроне!
18.02.2015.
10:13
Коментари (0)
Минестроне или минестра (супа) је густа италијанска супа од свежег сезонског поврћа, са додатком пасте или пиринча.
Потребно:
- 25г путера
- 3 супене кашике уља
- сланина
- 1 главица црног лука
- 1 чен белог лука
- 1 целер
- 2 шаргарепе
- 400г парадајза из конзерве
- 1,1л пилећег бујона
- 175г зеља
- 50г бораније
- 3 супене кашике замрзнутог грашка
- 50г изломљених шпагета или било које пасте по жељи
- со, бибер, пармезан
Припрема:
Пробајте и крем чорбу од грашка!
Загрејте путер и уље у шерпи, а сланину исецкајте и пропржите 3-4 минута, па је извадите и оставите са стране. Исецкајте лук – црни и бели, целер и шаргарепу, па убаците поврће у шерпу. Динстајте 8-10 минута или док поврће не омекне. Додајте бујон и сецкан парадајз, поклопите, смањите ватру и кувајте 20 минута. Потом додајте сецкано зеље, боранију, грашак и тестенину. Кувајте још 20 минута, посолите и побиберите. Вратите сланину у супу и склоните је са ватре. Сервирајте са пармезаном.