MEKANI K'O DUŠA: Batalićete kupovinu hleba kad probate ova kifla-mafine!
18.12.2014.
10:52
Komentari (0)
Ništa lepše od toga kad kuća miriše na sveže pečeno pecivo.
Potrebno:
- 1 svež kvasac
- 100ml mlakog mleka
- 100ml mlake vode
- 100g margarina
- 600g brašna
- 1 kafena kašičica soli
- ½ kafene kašičice šećera
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Da li ste probali ovaj recept?
ŽIKA ŽIVAC JE DOBAR K'O PANJA: Napravite savršeno mekane lepinje!
Kvasac umutiti sa malo brašna i mlekom, pa ostaviti da nadođe. Kad naraste sipati ga u veliku činiju za mešenje, pa dodati sve sastojke. Margarin bi trebalo da bude na sobnoj temperaturi. Testo dobro umesiti i ostaviti da naraste. Razviti ga u koru i seći trake, pa svaku traku motati u rolatić. Rolate ređati u kalupe za mafine i ostaviti 10 minuta da se "skrase". Pred pečenje premazati jajetom. Peći na 180° oko 15 minuta.