NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Pileća kapama - prolećna radost
13.04.2015.
10:01
Komentari (0)
Nema prolećnijeg jela od onog u kome se nađu mlad luk, mlad spanać i sveže zelje.
Potrebno:
- piletina (po želji - bataci, belo meso, sitnež…)
- ½ kg spanaća
- 1 veza zelja
- 1 veza mladog luka
Priprema:
Probajte i supu "Torteline – paradajz - spanać"!
Spanać, zelje i mladi luk očistiti, oprati i sitno iseckati. Pržiti na vrelom ulju dok ne ispari sva voda. Začiniti solju i mešavinom začina. Piletinu uvaljati u brašno i pržiti u drugom sudu, a kada odmekne dodati zeleniš. Dinstati još 10-ak minuta.
NAPOMENA: Sva jela označena sa "Recepti za 200 dinara" mogu koštati toliko (pa i manje) u toku sezone uzgoja određenog povrća.