OVAKO NEŠTO NIKADA NISTE PROBALI: Savršeno napunjen pileći file!
Jer, ako je nešto savršeno onda je to kombinacija fete, spanaća, sušenog paradajza, pečuraka i belog luka - u piletini!
Potrebno:
- 6 polovina pandlovanih pilećih grudi
- 1 flaša italijanskog dresinga za salatu
- 8 parčića belog bajatog hleba, iskidanog na komadića
- ¾ šolje rendanog parmezana
- 1 kafena kašičica seckane sveže majčine dušice
- 1/8 kafene kašičice bibera
- ½ šolje kisele pavlake
- 1 supena kašika ulja
- 3 čena belog luka (sitno iseckati)
- 4 šolje iseckanog spanaća
- 1 šolja pečuraka sečenih na listiće
- 1 tegla paradajza sušenog na suncu, sitno seckanog
Priprema:
Probajte američki ludi kolač!
Pileći file staviti u veliku plastičnu posudu sa poklopcem i preko nje sipati dresing za salatu. Dobro zatvoriti i ostaviti u frižideru jedan sat. Za to vreme u multipraktik stavite hleb, parmezan, majčinu dušicu i biber, pa meljite dok se hleb ne pretvori u prezle. U velikoj činiji pomešati kiselu pavlaku i fetu, pa ostaviti sa strane.
Zagrejati ulje na srednjoj vatri, pa propržiti beli luk. Dodati spanać i dinstati dok ne počne da "vene". Izvaditi ga iz tiganja na tanjir, ali u tiganju ostavite tečnost, pa u njoj dinstajte pečurke dok ne omeknu. Izvadite ih na tanjir sa spanaćem i ostavite da se ohlade. Potom pomešajte spanać i pečurke sa fetom i pavlakom. Dodajte seckani sušeni paradajz i smesu razlijte na papir za pečenje i stavite u friz na pola sata.
Rernu zagrejati na 200°C. Na svaki pileći file staviti otprilike 3 supene kašike smese, urolati ih i zatvoriti pomoću čačkalica. Prebaciti piletinu na pleh postavljen papirom za pečenje i posuti je prezlama. Peći 25 minuta.