ОВАКО НЕШТО НИКАДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршено напуњен пилећи филе!
Јер, ако је нешто савршено онда је то комбинација фете, спанаћа, сушеног парадајза, печурака и белог лука - у пилетини!
Потребно:
- 6 половина пандлованих пилећих груди
- 1 флаша италијанског дресинга за салату
- 8 парчића белог бајатог хлеба, искиданог на комадића
- ¾ шоље ренданог пармезана
- 1 кафена кашичица сецкане свеже мајчине душице
- 1/8 кафене кашичице бибера
- ½ шоље киселе павлаке
- 1 супена кашика уља
- 3 чена белог лука (ситно исецкати)
- 4 шоље исецканог спанаћа
- 1 шоља печурака сечених на листиће
- 1 тегла парадајза сушеног на сунцу, ситно сецканог
Припрема:
Пробајте амерички луди колач!
Пилећи филе ставити у велику пластичну посуду са поклопцем и преко ње сипати дресинг за салату. Добро затворити и оставити у фрижидеру један сат. За то време у мултипрактик ставите хлеб, пармезан, мајчину душицу и бибер, па мељите док се хлеб не претвори у презле. У великој чинији помешати киселу павлаку и фету, па оставити са стране.
Загрејати уље на средњој ватри, па пропржити бели лук. Додати спанаћ и динстати док не почне да "вене". Извадити га из тигања на тањир, али у тигању оставите течност, па у њој динстајте печурке док не омекну. Извадите их на тањир са спанаћем и оставите да се охладе. Потом помешајте спанаћ и печурке са фетом и павлаком. Додајте сецкани сушени парадајз и смесу разлијте на папир за печење и ставите у фриз на пола сата.
Рерну загрејати на 200°Ц. На сваки пилећи филе ставити отприлике 3 супене кашике смесе, уролати их и затворити помоћу чачкалица. Пребацити пилетину на плех постављен папиром за печење и посути је презлама. Пећи 25 минута.