Pijana pastrmka
24.07.2014.
10:56
Komentari (0)
Preporučujemo vam da ribu servirate uz bareni krompir ili salatu od krompira i blitve.
Potrebno:
- 2 pastrmke
- 50ml brendija
- 50g listića od badema
- 250g bujona
- 1 žumance
- 100ml neutralne pavlake
- ½ limuna isečenog na kolutove
- brašno, peršun, so, biber
Priprema:
Dobro operite ribu i utapkajte je kuhinjskim ubrusom da se prosuši. U tepsiju sipajte brendi i u njega stavite ribu. Marinirajte je jedan sat, ali je povremeno okrenite da ravnomerno upija.
Uvaljajte pastrmke u brašno i pržite ih u tiganju, na mešavini putera i maslinovog ulja i na srednjoj temperaturi. Umutite žumance i pavlaku.
Kad se pastrmke isprže izvadite ih na ubruse, a u masnoću u tiganju sipajte listiće badema i odozgo im pospite malo brašna. Sipajte bujon i mešajte neprekidno. Dodajte smesu od pavlake i žumanceta, posolite i pobiberite po ukusu.
Ribu servirajte prelivenu sosom. Ukrasite limunom i peršunom.