Пијана пастрмка
24.07.2014.
10:56
Коментари (0)
Препоручујемо вам да рибу сервирате уз барени кромпир или салату од кромпира и блитве.
Потребно:
- 2 пастрмке
- 50мл брендија
- 50г листића од бадема
- 250г бујона
- 1 жуманце
- 100мл неутралне павлаке
- ½ лимуна исеченог на колутове
- брашно, першун, со, бибер
Припрема:
Добро оперите рибу и утапкајте је кухињским убрусом да се просуши. У тепсију сипајте бренди и у њега ставите рибу. Маринирајте је један сат, али је повремено окрените да равномерно упија.
Уваљајте пастрмке у брашно и пржите их у тигању, на мешавини путера и маслиновог уља и на средњој температури. Умутите жуманце и павлаку.
Кад се пастрмке испрже извадите их на убрусе, а у масноћу у тигању сипајте листиће бадема и одозго им поспите мало брашна. Сипајте бујон и мешајте непрекидно. Додајте смесу од павлаке и жуманцета, посолите и побиберите по укусу.
Рибу сервирајте преливену сосом. Украсите лимуном и першуном.