Pikantni mafini
29.07.2014.
10:55
Komentari (0)
Predjelo koje će raspaliti vaša čula!
Potrebno:
- 400g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 90g maslaca
- 1 jaje
- 400ml jogurta
- 150ml mleka
- 2 kašike bosiljka
- 1 čen izmrvljenog belog luka
- ½ kašičice bibera
- ¼ kašičice mlevene ljute paprike
- 100g izrendanog ementalera
- 75gg pršute
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Brašno pomešati s praškom za pecivo, dodati so i razmućeni maslac. U to dodati jaje, jogurt, mleko, bosiljak, izmrvljeni beli luk, biber, ljutu papriku i sve zajedno dobro promešati mikserom. U tako pripremljenu smesu na kraju umešati i izrendani sir ementaler. Smesu zahvatiti kašikom i stavljati u prethodno nauljene kalupe za mafine.
Na vrh staviti pršutu koju ste prethodno iseckali na trakice. Odozgo malo pouljiti sa par kapi maslinovog ulja. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C , bez pokrivanja, negde oko 30 minuta.
Nakon toga pokriti folijom i peći još 15 minuta.