POVRĆNE PLJESKAVICE: Iskoristite patlidžan i tikvicu na najbolji način!
11.02.2015.
10:59
Komentari (0)
Ubrzo će vam ovo postati omiljeno jelo.
Potrebno:
- 2 patlidžana
- 2 tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja rendanog sira
- 1 supena kašika brašna + brašno za pohovanje
- 2 jajeta + jaje za pohovanje
- so, biber, ulje
Priprema:
Probajte i ćevape od bele ribe!
Patlidžan očistite i obarite, iscedite ga i iseckajte ga najsitnije moguće, zajedno sa očišćenim tikvicama. Zamesite tikvice i patlidžan sa rendanim lukom, sirem, brašnom i jajima, pa smesu posolite i pobiberite. Dobro umesite masu i formirajte pljeskavice mokrim rukama. Uvaljajte ih u brašno i jaja i pržite u ulju. Servirajte ih uz svežu salatu.