ПОВРЋНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ: Искористите патлиџан и тиквицу на најбољи начин!
11.02.2015.
10:59
Коментари (0)
Убрзо ће вам ово постати омиљено јело.
Потребно:
- 2 патлиџана
- 2 тиквице
- 1 главица црног лука
- 1 шоља ренданог сира
- 1 супена кашика брашна брашно за поховање
- 2 јајета јаје за поховање
- со, бибер, уље
Припрема:
Пробајте и ћевапе од беле рибе!
Патлиџан очистите и обарите, исцедите га и исецкајте га најситније могуће, заједно са очишћеним тиквицама. Замесите тиквице и патлиџан са ренданим луком, сирем, брашном и јајима, па смесу посолите и побиберите. Добро умесите масу и формирајте пљескавице мокрим рукама. Уваљајте их у брашно и јаја и пржите у уљу. Сервирајте их уз свежу салату.