PROLEĆNA KAJGANA: Evo zašto volimo ovo godišnje doba!
28.03.2015.
10:42
Komentari (0)
Visoko kalorični omlet sa kobasicama - šta tu čovek da ne voli?
Potrebno:
- 280g svinjske kobasice
- 2 šolje obarenog krompira seckanog na kockice
- 8 jaja
- 1/4 šolje rendanog parmezana
- 1/4 kafene kašičice soli
- 1/4 kafene kašičice bibera
- 1/2 šolje paradajza
- 2 manje veze mladog luka, sitno seckane
Priprema:
Probajte i indijski omlet!
Kobasicama skinuti crevo, meso iseckati na sitne komade i propržiti na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. Dodati kockice krompira. Umutiti jaja, parmezan, so i biber, pa preliti preko kobasica i krompira. Pržiti 2 minuta uz povremeno odizanje špatulom - ne mešanje. Smanjiti vatru i poklopiti tiganj, pa pržiti još 14-17 minuta ili dok se jaja potpuno ne isprže. Paradajz i luk sipati preko vrelog omleta i odmah služiti.