ПРОЛЕЋНА КАЈГАНА: Ево зашто волимо ово годишње доба!
28.03.2015.
10:42
Коментари (0)
Високо калорични омлет са кобасицама - шта ту човек да не воли?
Потребно:
- 280г свињске кобасице
- 2 шоље обареног кромпира сецканог на коцкице
- 8 јаја
- 1/4 шоље ренданог пармезана
- 1/4 кафене кашичице соли
- 1/4 кафене кашичице бибера
- 1/2 шоље парадајза
- 2 мање везе младог лука, ситно сецкане
Припрема:
Пробајте и индијски омлет!
Кобасицама скинути црево, месо исецкати на ситне комаде и пропржити на средње јакој ватри 4-5 минута. Додати коцкице кромпира. Умутити јаја, пармезан, со и бибер, па прелити преко кобасица и кромпира. Пржити 2 минута уз повремено одизање шпатулом - не мешање. Смањити ватру и поклопити тигањ, па пржити још 14-17 минута или док се јаја потпуно не испрже. Парадајз и лук сипати преко врелог омлета и одмах служити.