Seoski obrok
12.04.2014.
11:07
Komentari (0)
U doba prolećnih virusa neophodna je navala vitamina i jela "na kašiku", zato Vam danas predstavljamo predivan seoski obrok.
Potrebno:
- 300g sirovih kobasica
- 5 pečenih crvenih paprika
- 4 krompira
- 1/2 glavice kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 2 paradajza
- ulje, so, biber, mešavina začina
Priprema:
Propržiti luk na malo ulja, dodati mu kobasicu sečenu na kolutove, pa seckanu papriku. Iseći krompir na kockice, a kupus na trake, pa i to dodati. Promešati i dinstati u sopstvenom soku 20 minuta.
Posoliti, pobiberiti, sipati mešavinu začina. Dodati vode i kuvati pola sata, da povrće omekša.
Paradajzu skinuti kožu, iseći ga i dodati jelu. Kuvati još desetak minuta.
Preporuka:
Služiti uz dobro crno vino i topao crni hleb.