TURISTIČKA PASTA: Otputujte i na more i na planinu uz ovo jelo!
13.02.2015.
10:14
Komentari (0)
Spoj morskih i šumskih gurmanluka? To može da se okarakteriše i kao - raj!
Potrebno:
- 400g špageta
- 500g školjki
- 30g putera
- 25g sušenih pečuraka
- 4-5 paradajza
- 1/2 glavice luka
- peršun, ulje, so, biber
Priprema:
Probajte i pastu sa piletinom u sosu od gorgonzole!
Potopite pečurke u hladnu vodu. Školjke dobro operite i stavite da se kuvaju, pa ih ohladite a supu od školjki ocedite. Paradajz operite, poparite vrelom vodom, oljuštite, a potom ga iseckajte. Luk iseckajte sitno, pa ispržite na ulju i malo putera. Dodajte paradajz, posolite i pobiberite, pa dodajte i iseckane pečurke. Poklopite šerpu i ostavite da se dinsta. Nekoliko minuta pre skidanja šerpe sa ringle, dodajte peršun i školjke koje ste već procedili. Špagete obarite u posoljenoj vodi, ocedite i prelijte sosom od paradajza, pečuraka i školjki.