ТУРИСТИЧКА ПАСТА: Отпутујте и на море и на планину уз ово јело!
13.02.2015.
10:14
Коментари (0)
Спој морских и шумских гурманлука? То може да се окарактерише и као - рај!
Потребно:
- 400г шпагета
- 500г шкољки
- 30г путера
- 25г сушених печурака
- 4-5 парадајза
- 1/2 главице лука
- першун, уље, со, бибер
Припрема:
Пробајте и пасту са пилетином у сосу од горгонзоле!
Потопите печурке у хладну воду. Шкољке добро оперите и ставите да се кувају, па их охладите а супу од шкољки оцедите. Парадајз оперите, попарите врелом водом, ољуштите, а потом га исецкајте. Лук исецкајте ситно, па испржите на уљу и мало путера. Додајте парадајз, посолите и побиберите, па додајте и исецкане печурке. Поклопите шерпу и оставите да се динста. Неколико минута пре скидања шерпе са рингле, додајте першун и шкољке које сте већ процедили. Шпагете обарите у посољеној води, оцедите и прелијте сосом од парадајза, печурака и шкољки.