Uz koju hranu se različiti narodi trezne
Kojom hranom se leče pijanstva u svetu.
Svuda u svetu, kada se klubovi zatvore i žurke završe, mase pijanih ljudi traže hranu.
U Americi većina pijanih ljudi kupuje picu sa kobasicom, u Kini jedu ražnjiće sa piletinom i povrćem, a u Kanadi se jede putini, jelo koje je nastalo u Kvebeku i sastoji se od pomfrita, lakog braon preliva i sira napravljenog od surutke.
U Meksiku se naravno jedu takosi. Takosi se prave tako što se u tortilju stavi pileće, svinjsko ili ćureće meso, luk, korijander i limeta. U Brazilu se u fritezama prže kugle od testa i onda posipaju đuvečem od paprike i škampi i služe u zoru, a u Irskoj se služi jelo šamp koje se sastoji od izmiksanog krompira, luka i vlašca, koji se onda posle posipa topljenim puterom.
U Turskoj se služi doner kebeb, koji nama nije nepoznat. U tanku koru se zavije pileće ili goveđe meso, zelena salata, paradajz, crni luk i doda sos od belog luka.
U Italiji se služi sendvič sa svinjskom pečenicom, mermeladom od crnog luka i rukolom, u Iranu se služi persijska pica na koji se stavljaju samo povrće i začinjena kobasica, bez preliva, a u Japanu ramen - supa u koju se dodaju nudle, brokoli, limeta i jaje.
U Nemačkoj se trezne uz kobasice i pomfrit koji su preliveni kečapom i karijem u prhu. U Češkoj se služi sendvič sa topljenom mocarelom, senfom i majonezom, a u Engleskoj pomfrit preliven sosom od sira i crnim lukom.