Уз коју храну се различити народи трезне
Којом храном се лече пијанства у свету.
Свуда у свету, када се клубови затворе и журке заврше, масе пијаних људи траже храну.
У Америци већина пијаних људи купује пицу са кобасицом, у Кини једу ражњиће са пилетином и поврћем, а у Канади се једе путини, јело које је настало у Квебеку и састоји се од помфрита, лаког браон прелива и сира направљеног од сурутке.
У Мексику се наравно једу такоси. Такоси се праве тако што се у тортиљу стави пилеће, свињско или ћуреће месо, лук, коријандер и лимета. У Бразилу се у фритезама прже кугле од теста и онда посипају ђувечем од паприке и шкампи и служе у зору, а у Ирској се служи јело шамп које се састоји од измиксаног кромпира, лука и влашца, који се онда после посипа топљеним путером.
У Турској се служи донер кебеб, који нама није непознат. У танку кору се завије пилеће или говеђе месо, зелена салата, парадајз, црни лук и дода сос од белог лука.
У Италији се служи сендвич са свињском печеницом, мермеладом од црног лука и руколом, у Ирану се служи персијска пица на који се стављају само поврће и зачињена кобасица, без прелива, а у Јапану рамен - супа у коју се додају нудле, броколи, лимета и јаје.
У Немачкој се трезне уз кобасице и помфрит који су преливени кечапом и каријем у прху. У Чешкој се служи сендвич са топљеном моцарелом, сенфом и мајонезом, а у Енглеској помфрит преливен сосом од сира и црним луком.