ZASLADITE ZIMU: Napravite slatke male krofne!
Proverite zašto je ovaj nemački recept toliko popularan.
Potrebno:
- 4 jajeta
- 250g šećera
- 1 vanilin šećer
- 500g neslanog kravljeg sira
- 500g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kafena kašičica soli
Priprema:
Probajte i slani keks sa parmezanom
Umutiti jaja i šećer na velikoj brzini. Dodati sir i mutiti dok se sastojci ne sjedine skroz. Brašno, prašak za pecivo i so pomešati, pa tu mešavinu dodati iz nekoliko puta u smesu od jaja. Dobro zamešati sve, da nema grudvica. Smesa treba da bude gusta i lepljiva.
U šerpi ugrejati ulje. Testo prebaciti u kesu za zamrzivač, pa iseći ćošak na njoj, širine 3cm. Kesu zatvoriti kuhinjskom štipaljkom. Kada se zejtin ugreje, istiskivati testo iz kese u "komadima" dugačkim 2cm, odsecati ih nožem i ubacivati u vrelo ulje. Krofnice će se same formirati i okretati. Kada dobiju zlatnožutu boju izvaditi ih iz šerpe i odmah uvaljati u kristal šećer.
Savet: Nemojte odjednom pržiti mnogo krofnica jer će prilično narastati.