ЗАСЛАДИТЕ ЗИМУ: Направите слатке мале крофне!
Проверите зашто је овај немачки рецепт толико популаран.
Потребно:
- 4 јајета
- 250г шећера
- 1 ванилин шећер
- 500г несланог крављег сира
- 500г брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 кафена кашичица соли
Припрема:
Пробајте и слани кекс са пармезаном
Умутити јаја и шећер на великој брзини. Додати сир и мутити док се састојци не сједине скроз. Брашно, прашак за пециво и со помешати, па ту мешавину додати из неколико пута у смесу од јаја. Добро замешати све, да нема грудвица. Смеса треба да буде густа и лепљива.
У шерпи угрејати уље. Тесто пребацити у кесу за замрзивач, па исећи ћошак на њој, ширине 3цм. Кесу затворити кухињском штипаљком. Када се зејтин угреје, истискивати тесто из кесе у "комадима" дугачким 2цм, одсецати их ножем и убацивати у врело уље. Крофнице ће се саме формирати и окретати. Када добију златножуту боју извадити их из шерпе и одмах уваљати у кристал шећер.
Савет: Немојте одједном пржити много крофница јер ће прилично нарастати.