Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

И конкуренција признаје да је Телеком Србија најбољи!

08.07.2024. 13:04
Telekom Srbija
Телеком Србија / Извор: Shutterstock

Уверен сам да ћемо стићи до бројке од 1,5 милиона корисника у нашој земљи * Телеком ће имати приходе од 3 милијарде евра * Поверење најугледнијих финансијских институција из САД и ЕУ доказ снаге компаније - казао је Лучић.

Када конкуренција признаје да имате најбољи квалитет по најповољнијој цени онда и корисници пред собом имају веома лак избор, поручио је генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић!

Директор оператера СББ недавно је изјавио да су услуге конкурентског Телекома на нивоу аутомобила “ауди”, притом са фантастично повољном ценом.

Владимир Лучић је данас позвао све грађане Србије да за свог оператера изаберу Телеком, “јер када чак и најжешћа конкуренција признаје да имамо одличан квалитет за врло повољну цену онда корисници имају најлакши могући избор”.

- Кориснике привлачи пре свега квалитет. Снажно смо инвестирали у оптичку мрежу, тако да најбржи и најпоузданији интернет преко наше оптике сада користи више од 450.000 корисника, а спремна је за још њих више од милион. Наша постојећа 4Г мобилна мрежа је, према званичним истраживањима Ратела и међународних агенција, најбоља у Србији и међу најбољим у целој Европи, притом следеће године уводимо 5Г и најмодерније сервисе базиране на тој мрежи. Имамо и најбоље медијске садржаје, од спорта преко играног програма до информативе. По квалитету смо убедљиво најбољи играч на тржишту, а по ценама најповољнији. Све ово је морао да призна чак и финансијски директор конкурентског СББ - истакао је Лучић за ТВ Прва.

Медији у власништву Јунајтед Групе, која је уједно власник оператера СББ, прошле године су објавили више од 1.300 искључиво негативних прилога о Телекому Србија. Кампања против Телекома траје већ шест година, од почетка великог пројекта трансформације националног оператера до данас.

- Када члан менаџмента конкурентске компаније даје свој први интервју и том приликом се више бави Телекомом него резултатима фирме коју представља, то значи да та компанија има озбиљан проблем. Јунајтед Група никада није пословала позитивно, одувек су имали озбиљне губитке, што је настављено и ове године. Такође, према сопственим финансијским извештајима, имају укупна дуговања од преко 7 милијарди евра, а ове године су чак повећали задуженост у обвезницама за скоро 500 милиона евра. И поред продаје антенских стубова имају негативан “кеш флоу”. Због тога можда и није чудно да се више баве Телекомом него сопственим резултатима, да више коментаришу наше услуге и цене него што хвале сопствене. Притом чак морају да признају да смо најбољи - изјавио је Владимир Лучић.

Он је, међутим, упозорио конкуренцију да медијске кампање у Србији и региону, и лобистичке активности по свету, све да циљем да се Телеком на силу заустави, представљају погрешну стратегију.

- Нападају нас свим расположивим средствима од 2018, од злоупотребе медија чији су директни власник, као и оних које индиректно контролишу, преко ангажовања најскупљих лобиста на Западу, до писања финансијским институцијама и фудбалским лигама са позивима да раскину уговоре са нама. А за то време Телеком Србија је све јачи и јачи. Показали смо нашу снагу јер им ништа није успело. Исто као што је снага Телекома показана на Косову, где смо се успешно одбранили од најбруталнијих напада. Побеђујемо, јер су истина, квалитет и све чињенице на нашој страни - поручио је Владимир Лучић.

Први човек српског Телекома је уједно нагласио да овај оператер, према извештају регулатора, наставља са снажним трендом раста броја корисника, па их је ове године добио више него и неки нови играчи на тржишту.

Непрестано траје и раст прихода - од милијарду евра пре шест година, када је Лучић дошао на чело компаније, на више од 2 милијарде у 2023, до следећег циља, а то је више од 3 милијарде за следећих пет година.

- Потпуно је јасно, што видимо и у кварталним извештајима за 2024, где имамо тренд раста од преко 15 одсто, да ћемо у наредних пет година отићи на преко 3 милијарде евра прихода, базирано на сталном расту у Србији, као нашем основном тржишту, као и преко међународног ширења компаније са Пројектом за дијаспору. Велики знак здравља једног оператера је количина готовине која се генерише од корисника, а наши резултати су потпуно јасни: од 2018. до данас приходи Телекома Србија од корисника порасли су за преко 60 милијарди динара, односно за више од 500 милиона евра. То нам даје највећу снагу. Стални раст ефективног прихода је и сигнал свим финансијским институцијама да је наш бизнис план изузетно добар, да смо лидери и да ћемо остати лидери. Наш план је 2018. био да у Србији имамо милион корисника, сада их имамо скоро 1,3 милиона, а уверен сам да ћемо у догледној будућности достићи бројку од 1,5 милиона - изјавио је Владимир Лучић.

Поверење најугледнијих финансијских институција из САД и ЕУ представља најубедљивији доказ финансијске снаге и успешне пословне стратегије Телекома Србија.

А списак светских адреса које сарађују са најуспешнијом српском компанијом је заиста импресиван.

- Прошле године, у време највећег удара светске економске кризе, створили смо партнерства са најугледнијим институцијама као што су Банк од Америка, Дојче банка, Светска банка, ЕБРД, од раније су ту Европска инвестициона банка (ЕИБ) и Шведска развојна банка, сада нам долази друга највећа банка из Јапана, такође договарамо партнерство, као једини оператер из Европе, чак са америчком државном Ексим банком. Сви они нам дају инвестиционе кредите без гаранција, меница, по најповољнијим условима на тржишту. С друге стране, наша конкуренција за инвестиционе кредите мора да заложи сопствене фирме, па је само СББ задужен за преко 4 милијарде евра. То поверење је највећи гарант наших успеха, нема бољег показатеља. На пример, Телеком Србија је први компанијски партнер ЕИБ у региону Западног Балкана, пре тога су сарађивали само са државама. Свима је потпуно јасно да је Телеком био, да јесте, и да ће остати лидер Западног Балкана и носилац дигиталног развоја у региону, међу инвеститорима влада одлично расположење за нашу оптичку мрежу, 5Г и дигиталне сервисе - закључио је Владимир Лучић.

Уз све наведено, Телеком Србија спада у најмање задужене оператере на целом свету, са коефицијентом дуговања на нивоу 2,3 x ЕБИТДА, и огромним капацитетом за даље инвестиције и међународну експанзију.

Сјајна фудбалска вест!

Владимир Лучић је у гостовању на ТВ Прва саопштио и једну потпуно ексклузивну информацију, која ће обрадовати све љубитеље фудбала који користе мрежу Телекома или намеравају да буду њени корисници.

- Арена Спорт канали постали су носиоци телевизијских права за предстојеће квалификације за Светско првенство у фудбалу, као и за два следећа СП. На каналима Арене биће ексклузивно целокупне квалификације, а из поштовања према јавном интересу, даћемо да утакмице репрезентације Србије у квалификацијама, као и утакмице на самом СП, буду емитоване, уз Арену, и на телевизији са националном фреквенцијом. Тај стандард смо уосталом поставили са актуелним Европским првенством. Арена спрема још пријатних изненађења за љубитеље спорта - изјавио је Лучић.

БОКС

Сарадња са српском дијаспором у Немачкој.

Владимир Лучић ове недеље иде у Франкфурт, после посете Штутгарту и Минхену за Видовдан, како би промовисао услуге Телекома Србија на немачком тржишту.

- Немачка, где смо као оператер присутни од прошле године, има бројну дијаспору из нашег региона и изузетан потенцијал за Телеком. Корисници који тамо пређу на нашу мрежу не морају да мењају број телефона, када телефонирају из Немачке према матици то је бесплатно, када дођу овде немају роминг, притом добијају све наше ТВ канале и дигиталне сервисе. Част ми је када разговарам са српском заједницом која живи у Немачкој, одлично су организовани, желе да сачувају везе са Србијом, укључујући школе српског језика, наша Амбасада и конзулати веома добро раде, а свему ће бити од помоћи и комуникације које пружа Телеком - објаснио је Лучић.

Према незваничним подацима, у Немачкој живи више од 850.000 Срба, као и укупно више милиона људи из целог региона екс-Ју, а услуге српског Телекома су за све њих веома атрактивне.

Премијер Вучевић позвао винаре да се пријаве за субвенције: Министарство привреде у договору са председником спрема подстицаје
Miloš Vučević

Премијер Вучевић позвао винаре да се пријаве за субвенције: Министарство привреде у договору са председником спрема подстицаје

20.09.2024. 22:41
Момировић: Наш посао је да за грађане обезбедимо најбоље цене - и у томе смо упели
Tomislav Momirović

Момировић: Наш посао је да за грађане обезбедимо најбоље цене - и у томе смо упели

20.09.2024. 13:30
Xiaomi представља Смарт Банд 9: Твој стил, твој темпо
Xiaomi

Xiaomi представља Смарт Банд 9: Твој стил, твој темпо

20.09.2024. 12:48
Објављене нове цене горива у Србији - до наредног петка бензин и дизел ће коштати ОВОЛИКО
Gorivo

Објављене нове цене горива у Србији - до наредног петка бензин и дизел ће коштати ОВОЛИКО

20.09.2024. 10:41
Xiaomi представља Смарт Банд 9: Твој стил, твој темпо
Xiaomi

Xiaomi представља Смарт Банд 9: Твој стил, твој темпо

20.09.2024. 12:48
Објављене нове цене горива у Србији - до наредног петка бензин и дизел ће коштати ОВОЛИКО
Gorivo

Објављене нове цене горива у Србији - до наредног петка бензин и дизел ће коштати ОВОЛИКО

20.09.2024. 10:41
Овим грађанима ће ускоро новчаници бити пуни: Погледајте да ли сте на списку, исплата креће већ ДАНАС
Novčanik

Овим грађанима ће ускоро новчаници бити пуни: Погледајте да ли сте на списку, исплата креће већ ДАНАС

20.09.2024. 09:48
ПОВЛАЧИ СЕ СА РАФОВА ПОПУЛАРНИ КЕКС КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Потрошачи који су купили производе се позивају да их врате на продајно место
Prodavnica

ПОВЛАЧИ СЕ СА РАФОВА ПОПУЛАРНИ КЕКС КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Потрошачи који су купили производе се позивају да их врате на продајно место

19.09.2024. 10:14
БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ ЗА КИЈЕВ "Време је да почну да се постављају непријатнија питања о сукобу у Украјини" - Колико је Запад спреман да иде далеко?
Volodimir Zelenski

БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ ЗА КИЈЕВ "Време је да почну да се постављају непријатнија питања о сукобу у Украјини" - Колико је Запад спреман да иде далеко?

21.09.2024. 08:08
ВЕРНИЦИ СЛАВЕ МАЛУ ГОСПОЈИНУ Данас је црвено слово, а ову молитву Богородици обавезно прочитајте
Crkva

ВЕРНИЦИ СЛАВЕ МАЛУ ГОСПОЈИНУ Данас је црвено слово, а ову молитву Богородици обавезно прочитајте

21.09.2024. 07:26
"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија
Vladimir Putin

"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија

20.09.2024. 21:11
ПЉУШТЕ КОМПЛИМЕНТИ ЗА ВУЧИЋА: Популарни интернет портал о дипломатским успесима Србије
Aleksandar Vučić

ПЉУШТЕ КОМПЛИМЕНТИ ЗА ВУЧИЋА: Популарни интернет портал о дипломатским успесима Србије

21.09.2024. 08:52