Жути, црни, црвени, ШАРЕНИЛО БОЈА И УКУСА: ОВАЈ ПРОИЗВОД ИЗ ВАЉЕВА ЈЕ ЈЕДИНСТВЕН!
Породица Кремић чери парадајз почела је да гаји пре двадесетак година
Једна од позитивних последица ванредног стања јесте прилагођавање многих привредника на онлајн пословање, а с друге стране, упознавање потрошача са неким производима за које нису ни знали да се праве у нашој земљи. Попут парадајза сушеног на сунцу и заливеног масилиновим уљем, из Ваљева.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/20338/leo_1.jpg?itok=Ra_bncgm)
ИДЕ КАО АЛВА: Теглица ЛАВЉЕГ ИЗМЕТА кошта пет евра, а има ЈЕДИНСТВЕНУ ФУНКЦИЈУ
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/09/28/profimedia-0312159337.jpg?itok=tLS_1nBK)
Зашто једемо КИНЕСКИ бели лук? Ово је један од РАЗЛОГА
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/09/04/0246512963profimedia.jpeg?itok=y8tjeZtL)
Упркос лошим прогнозама због короне овим СРПСКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ЈЕ ПОСАО БУКНУО: Која је златна формула?
Породица Кремић чери парадајз почела је да гаји пре двадесетак година када се из центра Ваљева преселила на периферију. Како је хоби прерастао у породични посао, повећавао се и број сорти у пластеницима.
-Има жути, црни, овакви, онакви, дугачки, кратки, банане, шта ја знам. Игром случаја посадим две различите боје и временом кад се то опраши, онда се добија трећа боја. Тако да је то све дошло до, што кажу, шаренила боја и укуса, објашњава Станоје Кремић.
Чери парадајз није више само декорација разним јелима наглашавају Кремићи. Александар, који је са оцем у пластеницима кад год има времена, дошао је на идеју да черију сушеном на сунцу дода ароматично биље и прелије га хладноцеђеним маслиновим уљем, које у Ваљево редовно стиже са Свете горе. У маркетима сличан деликатес од само једне сорте черија има високу цену.
-Кад ми већ имамо толико врста черија, зашто не бисмо и ми направили чисто за нас, неки наш домаћи производ и онда су се ствари мало отргле контроли. Људи, буквално, не питају за цену, битан им је само квалитет. Шири неки круг мојих познаника, њихових пријатеља и људи који знају шта желе, шта траже и ступили смо у контакт преко онлајн пијаце, наводи Александар.
Кремићима је више стало до укуса плода него до количине. Зато у производњи користе само органско ђубриво, а на зараду се не жале јер, кажу, купци лако препознају здрав домаћи производ.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398619/124.jpg?itok=be3OGbJd)
КОРОНА ГРИЗЕ ТРЖИШТЕ МЕСА: Нема туризма у великим градовима, нема прослава
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/09/28/profimedia-0262059140.jpg?itok=ig2FGV9Z)
БОРЕ СЕ ЗА ПУТНИКЕ НА СВЕ НАЧИНЕ: Авио компаније нуде и плаћање сахране?!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/03/13/profimedia-0403079162.jpg?itok=Ghbb659h)
НОВА ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Фонд за развој одобрио малтене 400 милиона динара кредита предузећима
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/03/13/profimedia-0403079162.jpg?itok=Ghbb659h)
НОВА ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Фонд за развој одобрио малтене 400 милиона динара кредита предузећима
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/08/08/zetva_psenice.jpg?itok=02qHfX-Z)
ИМА СРБИЈА ЖИТА И ЗА ИЗВОЗ: Пољопривреда ће умањити последице кризе изазване вирусом корона