Брзи кисели краставчићи
28.07.2014.
10:37
Коментари (0)
Закиселише ли ти се... краставчићи?
Потребно:
- 1кг краставчића (исецканих на танке колутиће)
- 2 шоље танко сецканоглука
- 1 ½ шоља сирћета
- ¾ шоље шећера
- ¾ кафене кашичице соли
- ½ кафене кашичице семена слачице
- ½ кафене кашичице семена целера
- ½ кафене кашичице млевене куркуме
- ½ кафене кашичице мрвљене суве паприке
- ¼ кафене кашичице бибера
- 4 чена белог лука, ситно сецканог
Припрема:
Половину исечених краставчића ставити у стаклену чинију, па одозго ставити шољу сецканог лука. Поновити потупак са преосталом количином краставчића и луком.
Замешати сирће и остале састојке у малој шерпи и добро промешати. Пустити да прокува. Прелити преко кратаваца и оставити да се охлади. Покрити и заборавити наредна четири дана.
Овако закишељени краставчићи могу да опстану у фрижидеру месец дана.