Да ли сте некада јели ледене банана штангле? Сад је прави тренутак!
27.12.2014.
10:37
Коментари (0)
Овај десерт ће вас оборити с ногу!
Потребно:
- ½ шоље омекшалог путера
- 1 ½ шоља белог шећера
- 2 јајета
- 1 шоља киселе павлаке
- 1 кафена кашичица ванилин шећера
- 2 шоље брашна
- 1 кафена кашичица соде бикарбоне
- ¼ кафене кашичице соли
- 1 шоља пасираних зрелих банана
- шлаг
Припрема:
Загрејати рерну на 175°Ц и подмазати плех. У великој чинији миксером умутити путер и шећер. Додати јаја, једно по једно, па умешати павлаку и ванилин шећер. Замешати брашно, соду и со, па додати у претходну смесу. Додати банане и добро промешати, па смесу изручити у плех. Пећи 20-25 минута у загрејаној рерни. Када се колач потпуно охлади, прекрити га шлагом и поново охладити. Сервирати колач исечен на штангле.