ДОЧЕКАЈМО ПУТИНА И У КУХИЊИ: Спремите руске пељмене
Тортелине на братски, руски начин! Можете их спремити и заледити, па их припремати непосредно пре јела.
Потребно:
- За тесто:
- 500г глатког брашна
- 2 јајета
- 500мл топле воде
- со
- За надев:
- 600г млевеног меса (јунетина и свињетина)
- 150г лука
- 1 кафена кашичица шећера
- 130мл воде
- со бибер, мешавина зачина
- За премазивање:
- 1 јаје
Припрема:
Брашно просејати у велику чинију или на радну плочу. Додати со, јаја и воду, па замесити глатко тесто. Оставити га покривено 40 минута.
Исецкати лук, додати вегету, со, бибер и шећер месу и замешати. Додати минералну воду да би се добила хомогена смеса. Од ње обликовати куглице величине мањег ораха.
Засладити се руским слатким хлебом
Тесто поделити на неколико делова и сваки разваљати танко, па сећи калупом или чашом. На средину сваког круга стављати по куглицу меса, а ивице премазати размућеним јајетом, па их савити и притиснути да се рубови добро споје.
Пељмене кувати у посољеној кипућој води. Сачекати да испливају па кувати још три мунута.
Послужити их топле, прекривене путером и посуте наренданим сиром.