Глазирана шаргарепа са сусамом
16.09.2014.
10:53
Коментари (0)
Погодно за вегетаријанце, али и за љубитеље поврћа.
Потребно:
- 600г шаргарепе
- 40г путера
- 2 главице лика
- ½ лимуна
- сусам
- першун
- уље
- со, бибер
Припрема:
Направите и телећи котлете!
У великој посуди хладне усољене воде оставити шаргарепу сецкану на мало дебље колутове, 15 минута, да упије течност. У међувремену, отопити путер у тигању, пропржити ситно сецкани лук, па кад се он застакли додати рендану кору лимуна и процеђен сок. Динстати два минута, па додати шаргарепу која је добро исушена. Посолити и побиберити, па кувати на умереној температури 10-15 минута. Скинути са ватре, сервирати на тањир, посути сусамом који је неколико минута печен у рерни, као и сецканим першуном. Попрскати са мало маслиновог уља и служити.