Гљива у облику увета! (ФОТО)
14.07.2014.
07:41
Коментари (0)
И печурке имају уши!
Гљиву необичног изгледа назвали су "Јудино уво", а расте на трулим деблима! У Кини је називају "ухо дрвета", а у Јапану "дрвена медуза".
Користи се као зачин у азијском кулинарству више од 1000 година, а могу се јести и сирове. Постоје бројни специјалитети, а најчешће се од њих прави слатко или се користе као додатак чорби у кинеској кухињи.
Може бити и штетна у исхрани, ако се конзумира у већим количинама. Не препоручује се више од 150 грама свеже или 15 грама сушене недељно. Они који су пробали кажу да има слаткаст и благ укус, без неког посебног мириса. Поред тога, користи се и у медицинске сврхе за побољшање крвотока.