ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Овај тарт од лимуна се не пече!
22.10.2014.
10:36
Коментари (0)
Француска освежавајућа посластица - Тарте ау Цитрон.
Потребно:
- 250г кекса
- 120г путера
- 200г маскарпоне сира
- 400г заслађеног кондензованог млека
- 200мл лимуновог сока 3 супене кашике стругане лимунове коре
Припрема:
А пре тарта уживати уз котлете са сиром
Кекс измрвити и додати му путер, добро помешати да смеса буде хомогена, па ставити у посуду у којој ће бити тарт. Ставити у фрижидер.
Припремити крем – сир благо умутити да се разбију мрвице, па додавати мало по мало млеко. Додати сок и кору од лимуна уз непрекидно мешање. Крем сипати преко бисквита. Тарт покрити пријањајућом фолијом и оставити у фрижидеру 8 сати.