Кнедле са шљивама
23.08.2014.
10:39
Коментари (0)
Пријатно, уз чувене гомбоце!
Потребно:
- 3-4 велика кромпира
- брашно
- 1 цело јаје и 1 жуманце
- шљиве
- мало соли,
- путер и уље за пржење
- презле
- шећер
Припрема:
Скувати кромпир. Ољуштити и пропасирати га, па оставити да се мало охлади. Додати брашна за једну трећину кромпира. Помешати, додати јаје и жуманце и мало соли.
Замесити тесто, развити га на брашном посутом столу дебљине 1 цм, нарезати на коцке довољне да се свака шљива обмота и да се направи кнедла. Ставити их да се кувају у посољеној води која ври. Кувати око 5 минута.
У другом већем суду, на мешавини уља и путера, пропржити презле водећи рачуна да не прегоре.
Куване кнедле пропржити са свих страна на презлама, а по врху их посути са шећером.
Направите и: Колач од банане