Крамбл од јабука
09.09.2014.
10:38
Коментари (0)
Овај десерт британског порекла у слаткој варијанти садржи динстано воће прекривено крцкавом мешавином масноће, брашна и шећера.
Потребно:
- 200мл свежег млека
- 200г шећера у праху
- 4 шоље ренданих јабука
- 150г презли
- 4 супене кашике шећера
- 1 ванилин шећер
- 100г растопљеног путера
- 4 јајета
Припрема:
Разбијте јаја и умутите их са шећером у праху у који ћете умешати млеко, презле, јабуке, путер и прах шећер. Добро замешајте смесу и сипајте у суд који сте претходно попрскали карамелизованим шећером.
Крамбл пећи у рерни на јакој температури.
Сервирати у чинијама и по жељи прелити воћним топингом или украсити сладоледом.