Кускус са пилетином и бадемима
10.09.2014.
10:38
Коментари (0)
Мало Оријента није на одмет!
Потребно:
- 1 ½ шољица кускуса
- 1 главица црног лука
- 1-2 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 8 комада чери парадајза
- боранија
- 2 зелене љуте папричице
- 1 пилеће бело месо
- 100г бадема
- со, бибер, уље
Припрема:
Најпре морате испећи бадеме, да мало потамне. У међувремену, лук исецкати на ребарца, исецкати и шаргарепу и папричице, па динстати на маслиновом уљу, са додатком белог лука (ситно сецканог). Додавати воду п потреби. После 20 минута убацити парадајзе исечене на четвртине и боранију укосо сечену.
Кускус спремити по упутству на паковању. Класични метод подразумева да га пропржите на уљу два минута, налијете водом и оставите, па на крају додате остале састојке.
Пилетину исецкати на комадиће и пропржити у благо подмазаном тигању док не добије златасту боју. Посолити и побиберити по укусу. Додати бадеме.
Кускус и поврће сервирати на тањиру у облику цилиндра или кугле, а около сипати пилетину и бадем.